IZETBEGOVIĆ, ČENGIĆ, SILAJDŽIĆ I DRUGI ‘VELIKI MUSLIMANI’ UKRALI STOTINE MILIONA DOLARA RATNE “POMOĆI” ZA BIH!

JAVNOST ZGROŽENA: IZETBEGOVIĆ, ČENGIĆ, SILAJDŽIĆ I DRUGI ‘VELIKI MUSLIMANI’ UKRALI STOTINE MILIONA DOLARA RATNE “POMOĆI” ZA BIH!


Transakcije iz razdoblja 1992-1995. godine potvrđuju kako su kao članovi Uprave u TWRA (Third World Relief Agency) sa sjedištem u Beču učestvovali u mutnim radnjama i pljačkama a članovi uprave su Alija Izetbegović, Ejup Ganić, Haris Silajdžić, Irfan Ljevaković i Derviš Đurđević, ali i Selim Šabić, te Hasan Čengić.


Predmet provjere policije bilo je više računa otvorenih kod banke “Die Erste Osterreische Spar casse” u Beču. Utvrđene su 803 transakcije od kojih je 287 uplata u iznosu od 212.045.360,63 USD i 516 isplata u iznosu od 207.178.578,14 USD!



Ratni kriminalac Alija Izetbegović potpisao je da sredstvima upravlja peteročlana komisija u sastavu dr. El Fatih Ali Hassanein, Hasan Čengić, Irfan Ljevaković, Husein Živalj i Derviš Đurđević.

Kroz financijsku istragu za TWRA utvrđeno je kako je postojala velika mreža osoba, organizacija i firmi s intenzivnim kontaktima u “cjelokupnom islamskom svijetu”, pa se kao primjer navode veze i kontakti Hasana Čengića s licem Jelaidan, koji je navodno u kasnijem periodu blizak partner Osame Bin Ladena!

Wael Hamzah Jelaidan je osoba iz Saudijske Arabije za koju se navodi šest transakcija, a zatim četiri isplate s računa TWRA u kojima je navedena svrha – otplata duga Hasanu Čengiću u iznosu od 7.058.973,20 USD i dvije isplate za TWRA u iznosu od oko šest milijuna dolara u razdoblju 1993-1994. godina!

Ime ovog donatora u vrijeme sačinjavanja izvješća nalazilo se na sankcijskim listama koje izdaju UN, EU i SAD, a radi međunarodnih mjera s ciljem da se u međunarodnim razmjerima teroristima ukine financijska baza putem zamrzavanja računa i zaplijenjene imovine.

Vrlo sumnjivo ime na spomenutom popisu je i ono Abdula Quadera Hafesa. Za istog se vežu tri transakcije – donacije u iznosu od 5.219.967,71 USD.

Sadžida Silajdžić je također dolazila u dotok s novcem sa spomenutog računa, pa se za navedenu veže isplata od 4 milijuna dolara, a datira na dan 28.09.1992. godine. Alen Mušović iz Pljevlja također je bio u tom “điru”, a za njega su vezane 4 isplate u iznosu od 2.548.447,47 USD tijekom 1993. i 1994. godine.



Zanimljivo, krim služba u Sarajevu tijekom 1995. godine dokumentirala je postojanje sumnje za ovu osobu zbog “šverca” dijelovima za VW vozila, kao i 300 motora za VW golf!

I danas dan kroz sumnjive investicije i kupovine taj se novac ubacuje u BiH a Izetbegovići indirektno postaju vlasnici desetina kompanija. U ime naroda i Bošnjaštva mi postadosmo bogati!



Izvor: globalno.org

Primjedbe